CONTACT US

BE FIRST TO KNOW

Questions? Comments or like to contact us? Use this form to message us.

Email: sales@nexdome.com

Tel:    +1.604.421.2835

Sign up for our newsletter to get informed about NexDome news or new products.

Jun 2, 2018

Version 0.5.1.4 Released

31 comments

Get it at https://github.com/pmeloy/NexDome/releases

 

Mostly shutter fixes and cleaning up low voltage and rain safety code but it now reports AtPark for the dome as well.

 

Manual removal of the old driver (from control panel) is recommended as I fixed up the driver name so it doesn't realize the old driver is an old version.

 

If you keep getting version 0.5.1.3 coming up after installation then you'll have to go to Program Files (x86)\Common Files\ASCOM\Dome and manually delete the ASCOM.PDMxxx.Dome.dll using administator permissions then re-install. Sometimes the system refuses to delete the existing dll.

 

This should be the last time the driver name gets changed.

Jun 2, 2018

My utiltiy didn't pop up after the uninstall (that usually says a file was left over do I want to remove it). So it should be working properly. Installed perfectly for me - 5.1.4 shows and working perfectly upon my initial testing. Again thanks so much I SO APPRECIATE it.

But all of this still is subject to the changes of not one, but two people! Talk about dynamic! Perhaps preparation is the key…Start with a GPS (keep a map as a backup, assuming it existed), first aid kit, some drinking water and most of all, though a gas guzzler, get an SUV in case circumstance calls for some off roading. https://blog.loveawake.com/2019/08/21/how-to-date-the-newly-unemployed/

Truly, this article is really one of the very best in the history of articles. I am a antique ’Article’ collector and I sometimes read some new articles if I find them interesting. And I found this one pretty fascinating and it should go into my collection. Very good work! Benefits of Bitter Leaf

There's no doubt i would fully rate it after i read what is the idea about this article. You did a nice job.. Best Nail Polishes

I will really appreciate the writer's choice for choosing this excellent article appropriate to my matter.Here is deep description about the article matter which helped me more. Best False Eyelashes

Through this post, I know that your good knowledge in playing with all the pieces was very helpful. I notify that this is the first place where I find issues I've been searching for. You have a clever yet attractive way of writing. >CNC Machining Parts

I will be interested in more similar topics. i see you got really very useful topics , i will be always checking your blog thanks Lavs Guide

I don t have the time at the moment to fully read your site but I have bookmarked it and also add your RSS feeds. I will be back in a day or two. thanks for a great site. lamp chicago

<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--><a href="https://www.camelridedubai.com/morning-desert-safari-with-quad-bike/">morning desert safari dubai</a>

New Posts
  • This is the process i go through to get to the speed settings for the shutter, so a few questions: First I open ascom dome control panel I click connect. Of course it doesnt let you change values unless its disconnected, so i disconnect and reopen the nexdome ascom server monitoring window, hit setup: Seems no matter what values i put below, here 600/1500 etc, the speed of the shutter is the same. I had tried lowering these at first to see if it would help with the motor sticking. Is this the right procedure to lower the values and test? Also, i know there is a much longer thread here about updating the firmware on the shutter/rotator, but, what does the update firmware button here do? At one point i clicked it when only the rotator was connected, it claimed it updated? How do i know if i even need to update either? Both came brand new recently? Thanks in advance
  • I've completed the motor install (although i may be missing parts on the motor related to this, the set key that holds the pin in place was missing, found an m4 for now that seems to hold it but the pin doesnt go in fully, see this thread for more details) https://www.nexdome.com/forum/observatory-automation/shutter-motor-missing-key-set-screw-locking-pin-wont-go-in-fully-track-shredding First issue (or maybe not), when i push the motor and it moves up, i think when the panel that has the band through it goes under the first panel, half way up, it sticks for a half second, flexes and pops and keeps going. After this at times on the way up, even during the first half, sometimes the motor stalls briefly. The biggest issue is after its up fully and you bring it down, the first 16" or so going back it stalls and moans repeatedly, however, interestingly i can work it forward by doing an on off real quick multiple times, OR by pressing upward on the motor. Here is a video clip of the stalling (most of it near the end): https://www.youtube.com/watch?v=nCtvALmB6zU At this point i took all the wheels off the rear, added washers, so now they have quite a bit of flex available. The retention bracket is installed, but i had my son work the motor while i pulled back on the bracket and wheel on one side only, no change. When you pull the panels in the rear when its up there, apart, you can see grinding marks on each panel on the sides. So at this point i'm left with removing the retention brackets on both sides as a final test, and to be able to get the panels apart to add antifriction tape someone recommended. It appears the front panels will need to come off (not the rear solid non moving one), then apply tape as here: Here is an external view of the situation: https://www.youtube.com/watch?v=rNHI3KzOkbw This is the antifriction tape i've ordered (1" x 15 feet, two rolls,TapeCase 423-5 UHMW) : https://www.amazon.com/gp/product/B00823JF0S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 I dont know what else to try, other than what i have planned at this point. Pretty frustrated. Incidentally, i have the inside dome rotation working pretty solidly, so this is the only sticking point, pun intended. Thanks in advance.
  • Im breaking my shutter issues into multi parts here, in this one, i seem to be missing the set screw on the part by the gear as in this image: The part circled was naturally coming out. I'd like to get the official part to fix this, however in the meantime i've added what seems to mostly fit but not flush, m4 set screw and the locking pin goes in a tad further: Any suggestions here? From someone else, it appears that pin should slide all the way inside (i dont know if this could be related to the motor stalling/sticking issue i have (sep thread))